020 6484925

luchtfoto's van Groningen

Op deze pagina vindt u voorbeelden van luchtfotografie van verschillende onderwerpen in Groningen. De gehele collectie luchtopnamen van Groningen vindt u op onze beeldbank: www.aerophotostock.com

Luchtfoto van de binnenstad van Groningen
Groningen, 9 aug 2015.
Stratenpatroon van de binnenstad van Groningen. Groningen is ca. 1000 jaar geleden ontstaan als brinkdorp op de meest noordelijke uitloper van de Hondsrug. Het huidige stratenpatroon ontstond al vroeg en in de 12e eeuw waren deze reeds bestraat. Tussen de straten lagen lange erven met boerderijen, rond 1200 begon men de grote erven te verkavelen, waardoor nieuwe straten en stegen ontstonden.

Luchtfoto van Groningen Airport Eelde
Groningen Airport Eelde, 9 aug 2015.
Groningen Airport Eelde of Vliegveld Eelde is een burgerluchtvaart vliegveld geopend in 1931. Het verlengen van baan 05-23 van 1800 naar 2500 meter was decennia lang een twistpunt, de luchthaven hoopte met een langere baan grotere vliegtuigen te kunnen verwelkomen. Op 24 april 2013 vonden de eerste officiƫle vluchten plaats vanaf de verlengde baan.

Luchtfoto van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de belastingdienst in Groningen
Kempkensberg, Groningen, 9 aug 2015.
Kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de belastingdienst. Duurzaamheid speelde een belangrijke rol in het ontwerp van dit gebouw er is rekening gehouden met een toekomstige woonfunctie.

Luchtfoto van sde Eemshaven met de Eemshavencentrale
Eemshavencentrale, Eemshaven, 9 aug 2015.
De RWE-Essent elektriciteitscentrale is een kolencentrale aan de Eemhaven in Groningen met een hoog rendement, de centrale bestaat uit twee eenheden van beide 780 MW..Naast kolen wordt er ook biomassa meegestookt in de centrale. In de achtergrond (rechts) de gasgestookte elektriciteitscentrale van Nuon.

Luchtfoto van Groningen met het Gronings Museum
Groningen,9 aug 2015.
Stationsgebied en het stadscentrum van Groningen. Boven het stationsgebied het verbindingskanaal en het Gronings Museum.

Luchtfoto van Groningen vanaf 1 km hoogte
Groningen, 9 aug 2015.
Groningen vanaf 1 km hoogte gezien vanaf Europapark met de Euroborg (linksonder) en bedrijventerrein Winschoterdiep en Eemskanaal.

Luchtfoto van het Groninger Museum
Groninger Museum, 9 aug 2015.
Het Groninger Museum is ontworpen als een langwerpig eiland met verschillende volumes die worden verbonden door gangen en pleinen, de hoofdarchitect was Alessandro Mendini.

Luchtfoto van de Euroborg, het voetbalstadion van FC GRoningen
Euroborg, Groningen, 9 aug 2015.
De Euroborg is een multifunctioneel stadion waar de Groningse voetbalclub FC Groningen haar thuisbasis heeft. Er is plaats voor 22.579 mensen, en de tribunes zijn verdeeld in twee ringen die het veld volledig omsluiten. Naast het stadion zijn twee woontorens gebouwd, de Stoker en de Brander.

Luchtfoto van het Universitair Medisch Centrum Groningen
Universitair Medisch Centrum Groningen, 9 aug 2015.
Het Universitair Medisch Centrum Groningen is een ziekenhuis in Groningen. Het ziekenhuis heeft 1339 bedden en meer dan 10.000 medewerkers, het is een van de elf traumacentra in Nederland en beschikt over een Mobiel Medisch Team.

Luchtfoto van een deel van de binnestad van groningen
Groningen, 9 aug 2015.
Deel van de binnenstad van Groningen rechtsboven de Grote Markt, het stadhuis, de Martinitoren en het provincie huis, midden en onder de Vismarkt, Korenbeurs en Der Aa-kerk.

  • Aerophoto-Schiphol
  • Postbus 7716
  • 1117ZL Schiphol
  • L van Marlestraat 21
  • 1382ML Weesp