020 6484925

luchtfoto's van Nijmegen

Op deze pagina vindt u voorbeelden van luchtfotografie van verschillende onderwerpen in Nijmegen. De gehele collectie luchtopnamen van Nijmegen vindt u op onze beeldbank: www.aerophotostock.com

Luchtfoto van het stadscentrum van Nijmegen
Nijmegen, 18 Mei 2014.
Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland en het vierde in 2005 zijn 2000-jarig bestaan. In februari 1944 werd Nijmegen door de geallieerde luchtmacht gebombardeerd, het middeleeuwse centrum werd daarbij grotendeels vernield. In het wederopbouwplan had Architect Siebers een reconstructie voor ogen waarbij het historische stadsbeeld hersteld zou worden. Architect Verhagen wilde een open stadsbeeld met veel ruimte. Projectleider Fokkinga koos voor een compromis: de stad vernieuwen met behoud van de oorspronkelijke stadsplattegrond.

Luchtfoto van het Stationsgebied in Nijmegen
Nijmegen, 13 mei 2015.
Spoorzone, station Nijmegen centraal met links naast het station het nieuwe onderkomen van poppodium Doornroosje, dit gebouw biedt ook ruimte aan 350 studentenwoningen en een fietsenstalling voor 4000 fietsen, rechts van het station het ROC Nijmegen.

Luchtfoto van IAZC Heumensoord
AZC Heumensoord, Nijmegen, 16 febr. 2016.
Noodopvanglocatie voor maximaal 3000 asielzoekers. De tijdelijke opvanglocatie blijft geopend tot 1 juni 2016. Op Heumensoord zijn ongeveer 30 paviljoens geplaatst voor de opvang van vluchtelingen.

Luchtfoto van Het Radboudumc en Radboud Universiteit in Nijmegen
Nijmegen, 18 Mei 2014.
Het Radboudumc en Radboud Universiteit Nijmegen gezien vanaf de St. Annastraat en de Willem Nuyenslaan.in de voorgrond het Bestuursgebouw .

Luchtfoto van stadsbrug De Oversteek over de waal bij nijmegen
Nijmegen, 18 Mei 2014.
Ruimte voor de Waal Nijmegen, de Waal kijkend naar het westen gezien vanaf stadsbrug De Oversteek.

Luchtfoto van de Elektriciteitscentrale Gelderland
Arnhem, 14 mei 2012.
Nijmegen, 18 Mei 2014.
De Elektriciteitscentrale Gelderland is een kolen en biomassa-gestookte elektriciteitscentrale, het productievermogen bedraagt 585 MW. De centrale was de eerste centrale in Nederland met een rookgasontzwavelingsinstallatie.

Luchtfoto van Ruimte voor de Waal Nijmegen
Arnhem, 14 mei 2012.
Ruimte voor de Waal Nijmegen, 8 jan 2016.
De Waal maakt bij Nijmegen een scherpe bocht en vernauwt zich hier bovendien in de vorm van een flessenhals, om Nijmegen te beschermen tegen hoogwater is in de bocht van de Waal in de uiterwaarden een nevengeul gegraven. Door de aanleg van de nevengeul is het eiland Veur Lent ontstaan, delen van het eiland zijn opgehoogd om ze watervrij te maken.

Luchtfoto van het Radboudumc in Nijmegen
Nijmegen,18 Mei 2014.Het Radboudumc gezien vanaf de St. Annastraat in de voorgrond Radboudumc Tandheelkunde.

Luchtfoto van het logistiek bedrijventerrein Bijsterhuizen bij Wijchen
Wijchen, 17 Mei 2014.
logistiek bedrijventerrein Bijsterhuizen.

Luchtfoto van de Hulpwarmtecentrale Waalsprong
Hulpwarmtecentrale Waalsprong, Lent, 8 jan 2016.
De hulpwarmtecentrale Pieter Wiersma (HWC) van Nuon levert warmte tijdens piekvraag in koude periodes. De centrale is onderdeel van het warmtenet Nijmegen waar restwarmte van de afvalenergiecentrale ARN wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen en heeft een capaciteit van 42MWth en is in december 2015 in gebruik genomen.

  • Aerophoto-Schiphol
  • Postbus 7716
  • 1117ZL Schiphol
  • L van Marlestraat 21
  • 1382ML Weesp