020 6484925

luchtfoto's van Rotterdam

Op deze pagina vindt u voorbeelden van luchtfotografie van verschillende onderwerpen in de regio Rotterdam. De gehele collectie luchtopnamen van Rotterdam vindt u op onze beeldbank: www.aerophotostock.com

Luchtfoto van Rotterdam met de Maas en het Noordereiland
Rotterdam, zomer 2004.
De Maas en Noordereiland gezien vanaf de Brienoordbrug.

Luchtfoto van Rotterdamm Centraal en de hoogbouw in het stadscentrum
Rotterdam, 30 sept 2015.
Station Rotterdam Centraal en de hoogbouw van Rotterdam. Van de 30.000 m2 glas op de sporenkap zijn op een oppervlakte van 10.000 m2 zonnecellen te geplaatst. De PV-cellen leveren per jaar genoeg stroom voor het elektriciteitsgebruik van 100 huishoudens. De duurzame energie wordt gebruikt voor de roltrappen, liften en de verlichting.

Luchtfoto van stadion rotterdam, de Kuip
Stadion Rotterdam, 27 juni 2015.
De Kuip, Stadion Rotterdam, is het voetbalstadion van de voetbalclub Feyenoord.

nacht-Luchtfoto van Rotterdam
Rotterdam, 19 aug 2015.
Nachtopname van het centrum van Rotterdam, met in het midden het Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam) rechts daarboven de Erasmusbrug en kop van Zuid.

Luchtfoto van kop van zuid en erasmusbrug en wilhelminapier
Kop van Zuid, 30 juni 2015.
Kop van Zuid met de Wilhelminapier en de Erasmusbrug gezien vanuit de Rijnhaven.

Luchtfoto van knooppunt ridderkerk
Knooppunt Ridderkerk, 24 mei 2015.
Knooppunt Ridderkerk is een verkeersknooppunt bij Ridderkerk ten zuidoosten van Rotterdam, de A15 en A16 komen hier samen. Eigenlijk zijn het twee aparte knooppunten, Ridderkerk-Noord noord (Ridderster) en Ridderkerk-Zuid. Met in totaal 16 rijstroken is dit het breedste snelwegtraject in Nederland. Het knooppunt Ridderkerk-Noord is uitgevoerd als een hybride tussen een stack (ster) en een klaverblad. De drukste afslaande relaties zijn met grote fly-overs uitgevoerd, de A15 gaat over de A16 heen.

Luchtfoto van het Timmerhuis en stadhuis van Rotterdam
Timmerhuis, Rotterdam 30 sept 2015.
Het Timmerhuis met daarboven het stadhuis. In Het Timmerhuis komen kantoren, woningen en winkels. Het project, waaraan OMA als architect verbonden is, bestaat uit de renovatie van het monumentale Stadstimmerhuis en nieuwbouw.

panorama Luchtfoto van de tweede maasvlakte
Maasvlakte 2, 30 sept 2015.
De tweede maasvlakte is een uitbreiding van 2000 ha van de Rotterdamse haven en ligt ten westen van de eerste maasvlakte. Maasvlakte 2 is met name bedoeld om chemie- en containeroverslagbedrijven te faciliteren. Met een diepgang van 20 meter zijn de havens bereikbaar voor de nieuwste generatie grote containerschepen. De panorama-opname file is op aanvraag op 8600 pixels breed te verkrijgen.

Luchtfoto van de stadiondriehoek
De Stadiondriehoek, Rotterdam,30 juni 2015.
IJsselmonde, de Stadiondriehoek met de Kuip, Topsportcentrum Rotterdam, bedrijventerrein Stadionweg en De Veranda.

Luchtfoto van de Eemshaven in Rotterdam
Eemshaven, Rotterdam, 2 okt 2015.
Haven van Rotterdam. De Eemshaven kijkend richting Rotterdam centrum met onder in beeld Damen Shiprepair Van Brink Rotterdam.

  • Aerophoto-Schiphol
  • Postbus 7716
  • 1117ZL Schiphol
  • L van Marlestraat 21
  • 1382ML Weesp