020 6484925

luchtfoto's van Utrecht

Op deze pagina vindt u voorbeelden van luchtfotografie van verschillende onderwerpen in de regio Utrecht. De gehele collectie luchtofoto's van Utrecht en de regio Utrecht vindt u op onze beeldbank: www.aerophotostock.com

Luchtfoto van de binenstad van Utrecht met de Oudegracht, de domkerk en de Domtoren
Utrecht, 3 mei 2014.
Binnenstad van Utrecht met oa. de Oudegracht, de domkerk en de Domtoren gezien vanaf de Potterstraat.

Luchtfoto van stationsgebied Utrecht
Utrecht,11 juni 2015.
Stationsgebied Utrecht gezien vanaf Muziekpaleis TivoliVredenburg met, de Catharijnesingel, Utrecht Centraal, het Stadskantoor Utrecht , het hoofdkantoor van de Rabobank en de Jaarbeurs.

Luchtfoto van Universitair Medisch Centrum Utrecht
Utrecht, 3 juli 2014.Universitair Medisch Centrum Utrecht, UMC Utrecht.

Luchtfoto van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de plofsluis
Nieuwegein, 22 maart 2015.De Plofsluis. De oorspronkelijke regionale Oost-west route wordt herstel met de bouw van een fietsbrug tussen de Plofsluis en de oostkant van het Amsterdam-Rijnkanaal, de Houtense kant.De oorspronkelijke keersluis (1934), onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, moest voorkomen dat het inundatiewater van het Amsterdam Rijnkanaal weg zou stromen. De sluis met betonnen bak was destijds gevuld met stenen. Met springstoffen werd de bodem opgeblazen zodat de stenen in het water konden stortten. In 1982 werd het Amsterdam Rijnkanaal verbreed. Omdat het te duur was om de Plofsluis te verwijderen, werd de scheepvaart nu via een extra kanaal om de Plofsluis heen geleid.

Luchtfoto van Kantorenpark Rijnsweerd
Rijnsweerd-Noord, Utrecht, 13 mei 2015.
Kantorenpark Rijnsweerd is een gebied van ongeveer 43 hectare groot. Binnen een strak stedenbouwkundig plan werden strenge eisen gesteld aan de architectuur. Het resultaat is een samenhangende kantorenwijk met wisselende architectonische kwaliteiten. Centraal ligt de gemeenschappelijke buitenruimte waaraan veel aandacht is besteed. Organisaties die op deze locatie zijn gevestigd, zijn naast de Provincie Utrecht voornamelijk dienstverlenende bedrijven als ASR, PwC, Ernst & Young en FNV.

Luchtfoto van Leidsche Rijn, Hoge Woerd
Hoge Woerd, leidsche Rijn, Utrecht, 11 juni 2015.
Hoge Woerd vormt het geografische middelpunt van Leidsche Rijn en is onderdeel van het Leidsche Rijn Park, een van de belangrijkste groengebieden van de stad Utrecht. Hoge Woerd is een wettelijk beschermd archeologisch rijksmonument. Het is één van de laatste plekken in Nederland waar een complete militaire nederzetting nog vrij in het veld ligt en toegankelijk is voor wetenschappelijk onderzoek en publieke beleving.

Luchtfoto van voetbalvelden op het dak van een ikea parkeergarage in utrecht
Utrecht, 11 juni 2015.
Door de bouw van een nieuwe parkeergarage voor Ikea moest een nieuw onderkomen worden gezocht voor voetbalvereniging Faja Lobi KDS. Ikea bedacht een slimme oplossing door het dak van de nieuwe parkeergarage als alternatief aan te bieden. Rond de twee kunstgrasvelden staan netten van 8 meter hoog.

Luchtfoto van de Jaarbeurs in Utrecht
Jaarbeurs, Utrecht, 11 juni 2015.Jaarbeurs met het congreszalen en hallencomplex in de voorgrond, kijkend richting Beatrixgebouw en het staionsgebied.

Luchtfoto van de binnenstad van Utrecht
Utrecht, 11 juni 2015
Binnenstad en Stationsgebied Utrecht gezien vanaf De Domtoren en de Oudegracht, met Muziekpaleis TivoliVredenburg, de Catharijnesingel, Utrecht Centraal, het Stadskantoor Utrecht , het hoofdkantoor van de Rabobank en de Jaarbeurs.

Luchtfoto van de Catharijnesingel in Utrecht
Catharijnesingel, Utrecht, 11 juni 2015.
De Catharijnesingel is in de jaren zeventig gedempt, het water in de singel wordt nu weer teruggebracht en sluit aan op de Leidsche Rijn zodat een vaarverbinding ontstaat. De historische singelstructuur wordt hiermee teruggebracht.

  • Aerophoto-Schiphol
  • Postbus 7716
  • 1117ZL Schiphol
  • L van Marlestraat 21
  • 1382ML Weesp